19 februari 2014, Binnenstad | Binnenstad

Hans Spekman bezoekt Hengelo

16.00 uur:           Rozen uitdelen in de Hengelose binnenstad, onder andere op warenmarkt. Startpunt is Burgemeester Janssenplein 1.

16.45 uur:           Bezoek aan kansentraject Humanitas Onder Dak. Locatie: Toren 1. Info: www.humod.nl/kansentraject

17.30 uur:           Openbare bijeenkomst en presentatie Ombudsteam. Locatie: Café Het Uurwerk, Langestraat 25

19.00 uur:          Einde bezoek.

PvdA-voorzitter Hans Spekman bezoekt woensdag 19 februari Hengelo. Samen met de lokale PvdA gaat hij ’s middags in de binnenstad in gesprek met inwoners. Daarna brengt hij een bezoek aan het Kansentraject van Humanitas Onder Dak. Aan het einde van de middag presenteert hij tijdens een openbare bijeenkomst het PvdA-ombudsteam van Hengelo.

Van 16.00 tot 16.45 uur gaan Hans Spekman, de Hengelose PvdA-lijsttrekker Maarten Hollander en andere Hengelose PvdA’ers in de binnenstad in gesprek met inwoners.

Daarna brengen ze een bezoek aan het Kansentraject van Humanitas Onder Dak. “Dat is een prachtig voorbeeld van hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt  een zinvolle dagbesteding hebben, werkritme opdoen en waar mogelijk geholpen worden weer aan het werk te gaan”, legt lijsttrekker Maarten Hollander uit. “Wij vinden dat iedereen meetelt en geven steun aan mensen die dit nodig hebben. Precies dat gebeurt bij het Kansentraject en daarom gaan we daar op bezoek.”

Vanaf 17.30 uur is er een openbare bijeenkomst in café Het Uurwerk (Langestraat 25) waar iedereen welkom is. Bezoekers kunnen daar in gesprek gaan met Hans Spekman en Maarten Hollander. Ook presenteert Hans Spekman dan het Hengelose Ombudsteam.

Er zijn inmiddels meer dan 150 lokale PvdA-ombudsteams actief in steden en dorpen. Vrijwilligers staan daar klaar om te helpen met allerlei problemen die mensen dagelijks raken, zoals overlast, juridisch getouwtrek of gebrekkige huisvesting. “Hiermee laten we zien dat er écht voor de mensen zijn”, zegt partijvoorzitter Spekman. Het Ombudsteam luistert en gaat samen met de melder zoeken naar de juiste instantie om de oplossing van het probleem weer bereikbaar te krijgen.

Het Ombudsteam van de PvdA in Hengelo is te bereiken via: ombudswerkpvdahengelo@gmail.com of 06-14613672 (op maandagen tussen 19.00 en 20.00 uur).