23 april 2014, om 16:00, Fre Cohenstraat | Fre Cohenstraat

Opening Fré Cohenstraat

Fré Cohen was een bekend Nederlands graficus en tekenaar van Joodse komaf. Ze zat in de Tweede Wereldoorlog in verschillende plaatsen ondergedoken, waaronder in Borne. Nadat ze in 1943 verraden was, heeft ze door het innemen van pillen een einde aan haar leven gemaakt. Na twee dagen overleed ze op 39-jarige leeftijd in het St. Gerardus Majella ziekenhuis in Hengelo. Fré ligt begraven op de Joodse begraafplaats aan de Dennenbosweg in Hengelo. Fré Cohen was een sociaal-democrate in hart en nieren.

Aan de Fré Cohenstraat komt de nieuwe scholengemeenschap voor het VMBO. Leerlingen van scholengemeenschap Carmel Hengelo, dat deel gaat uitmaken van de scholengemeenschap, verzorgen een voordracht over haar leven en haar werk.

Het programma voor de opening ziet er als volgt uit:

16.00 uur Welkom door Bert Otten, oud-PvdA wethouder in hengelo

16.05 uur Beschouwing over het leven en werk van Fré Cohen door Stevine Groenen. Stevine Groenen heeft meerdere publicaties over Fré Cohen geschreven.

16.15 uur Leerlingen van scholengroep Carmel Hengelo presenteren kunstwerk Fré Cohen.

16.20 uur Openingen/onthulling door burgemeester Schelberg

16.30 uur Afsluiting in het restaurant van het stadskantoor met koffie/thee

De Fré Cohenstraat bevindt zich in het verlengde van de Europalaan. U kunt parkeren op de parkeerplaats van het stadskantoor aan de Hazenweg 121, op loopafstand van de locatie.