Doe mee met de actie “Geef een prentenboek cadeau”!

Door Marie-José Luttikholt op 9 juni 2020

Nog te veel kinderen groeien op in een taalarm gezin, ook in Hengelo. In een situatie waarbij ouders moeite hebben met taal, wordt minder voorgelezen en daardoor starten kinderen uit deze gezinnen vaak met een taalachterstand op de basisschool. De actie “Geef een prentenboek cadeau” is er om een bijdrage te leveren in de strijd tegen laaggeletterdheid. De PvdA steunt deze actie en hoopt dat meer inwoners dat gaan doen.

Marie-Jose Luttikholt: “Dit is een mooie actie die alle aandacht verdient. Helaas starten kinderen uit taalarme gezinnen vaak met een niet in te halen achterstand op de basisschool. Organisaties als de Bibliotheek, met leesbevorderingsprojecten zoals de VoorleesExpress, zijn heel belangrijk omdat zij thuiskomen bij gezinnen en helpen bij de taalontwikkeling. De campagne heeft als motto: “samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken” dat past perfect bij een partij als de PvdA die zich altijd inzet voor gelijke kansen in het onderwijs.”

Vanaf 12 juni is het prentenboek Woest Willem te koop voor 2,50 euro bij boekhandel Broekhuis. Het boek kan worden gekocht en weggegeven, maar ook direct worden gedoneerd bij de boekhandel. In samenwerking met boekhandel Broekhuis en de VoorleesExpress zorgt de PvdA ervoor dat de gedoneerde boeken terecht komen bij gezinnen waar behoefte is aan extra aandacht voor taalontwikkeling. De PvdA Hengelo doneert 60 boeken als start.

POSTER – Geef een prentenboek cadeau

Marie-Jose Luttikholt

Fractievoorzitter PvdA Hengelo

Marie-José Luttikholt

Marie-José Luttikholt

Hengelo is de stad waar ik van hou, Het is voor mij een enorme eer dat ik de lijsttrekker mag zijn voor de PvdA Hengelo. Dat ik de komende periode het gezicht mag zijn van die partij die zo sterk geworteld is in deze mooie gemeente. Een partij die actief heeft bijgedragen aan de goede

Meer over Marie-José Luttikholt