Marie-José Luttikholt gekozen als lijsttrekker voor de PvdA Hengelo

10 december 2021

De leden van de PvdA in Hengelo hebben de definitieve lijst en het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Tijdens een digitale vergadering werd fractievoorzitter Marie-José Luttikholt door de leden unaniem tot lijsttrekker verkozen. “Ik ben ontzettend trots op deze mooie lijst en een duidelijk sociaal programma voor onze stad”, aldus Luttikholt. “In de komende jaren gaan we vol inzetten op voldoende betaalbare woningen, goede en toegankelijke sociaal-culturele voorzieningen, met een permanente kunsthal en een veilige en groene leefomgeving.”

De top vier van de lijst bestaat verder uit Vincent ten Voorde, Danielle Alink en Nicolien Boekhoudt. Zij zullen naast Luttikholt het gezicht van de campagne worden. Ten Voorde is de hoogste nieuwe binnenkomer op plaats twee. In de afgelopen jaren was hij raadslid en fractievoorzitter in het Duitse Ochtrup. Danielle Alink was in de afgelopen jaren al fractievertegenwoordiger en staat op plaats drie. Oud-voorzitter van de Jonge Socialisten in Overijssel Boekhoudt maakt de top vier compleet. Met de focus op de top van de lijst maakt de PvdA volgens ten Voorde haar ambitie duidelijk: “wij gaan voor vier zetels en daarmee voor een sterker sociaaldemocratisch geluid in de gemeenteraad.”

Ook partijvoorzitter Wim Winter is enthousiast over de lijst: “Hij ‘klopt’ in die zin dat het een mooi team is dat elkaar mooi aanvult. Het is een mooie mix van jong en oud, barstensvol ambitie en liefde voor Hengelo, Hier kunnen we met vertrouwen de verkiezingen mee in, het is echt een lijst vóór iedereen.”

De leden hebben tevens het verkiezingsprogramma van de partij vastgesteld. In het programma maakt de partij duidelijk, waar het volgens haar beter kan én moet. “De Hengelose samenleving heeft stevige fundamenten en noaberschap is nog steeds een woord dat betekenis heeft in onze stad. Maar als we een leefbare gemeente willen blijven dan is een koerswijziging nodig”, aldus Luttikholt.

De PvdA kiest daarbij voor een aantal concrete speerpunten: zo moeten er volgens de partij in de komende jaren voldoende woningen worden gebouwd, ook in Beckum,  die ook betaalbaar zijn voor schoonmakers en politieagenten. De verkeersveiligheid voor met name fietsers en voetganger moet met spoed verbeterd worden, bijvoorbeeld op de Breemarsweg en rond basisscholen en de openbare ruimte moet duidelijk groener worden. Ook verdienen instellingen als de bibliotheek, wijkcentra en speeltuinen volgens de PvdA meer ondersteuning. Vincent ten Voorde: “We moeten investeren in die dingen die waardevol zijn voor onze inwoners.”

Ook op sociaal gebied maakt de partij duidelijke keuzes. De invoering van een gemeentelijk schuldenfonds moet mensen met financiële problemen ondersteunen en de invoering van basisbanen zal ervoor zorgen dat mensen aan het werk gaan en daarmee uit hun isolement komen. Daarnaast ziet de PvdA een grotere rol voor wijkwelzijn en wijkcentra dit is naast een belangrijke ontmoetingsplek voor de inwoners ook een plek waar zorg dichtbij mensen gebracht kan worden. “Welzijnswerkers en zorgverleners willen zo veel mogelijk in de wijk, tussen de mensen om wie het gaat. Zo zien ze eerder wat er gaande is, wie er hulp nodig heeft en kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren in het verbinden van mensen in de buurt” aldus Luttikholt.

De PvdA is met een gemotiveerd team en een ambitieus programma klaar voor de komende verkiezingen. Luttikholt: “We staan in de startblokken om duidelijk te maken waarom een sterke PvdA in de gemeenteraad nodig is”.