Marie-José Luttikholt voorgedragen als lijsttrekker PvdA Hengelo

Door Annemieke Wissink op 13 oktober 2021

Marie-José Luttikholt voorgedragen als lijsttrekker PvdA Hengelo

Het bestuur van de PvdA Hengelo draagt Marie-José Luttikholt voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Als de leden hiermee instemmen, wordt de ervaren Luttikholt voor de tweede keer hét boegbeeld van de sociaaldemocraten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De hoogste nieuwkomer is te vinden op plek 2, Vincent ten Voorde.

Marie- José Luttikholt (55 jaar) is geen onbekende in de Hengelose politiek. Ze zit al sinds 2010 in de raad en is sinds 2017 fractievoorzitter. “Met een groot rood hart staat ze voor iedereen die onze hulp nodig heeft zoals kinderen in armoede, laaggeletterden en mensen die geen betaalbaar huis kunnen vinden. Ze is diepgeworteld in de Hengelose samenleving en enorm gedreven om van Hengelo een stad te maken waarin iedereen meetelt en meedoet. Wij zijn trots dat Marie-José onze lijst wil aanvoeren”, aldus Wim Winter, voorzitter van het bestuur. Luttikholt is zeer verheugd met haar voordracht: “Er is nog zoveel te doen om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt in onze gemeente. Ik vind het bijzonder eervol om voorop te gaan in deze strijd en heb er enorm veel zin in.”

De eerste nieuwkomer is Vincent ten Voorde (41 jaar) op plek 2. Hij is relatief nieuw in Hengelo, maar zeer ervaren in de sociaaldemocratische politiek. Ten Voorde is sinds 2013 lid voor de SPD in de gemeenteraad van het Duitse Ochtrup en sinds 2016 is hij daar fractievoorzitter. Betaalbaar wonen, veiligheid, goed onderwijs, eerlijke kansen en een rijk cultureel leven zijn voor hem de thema’s van dit moment. Winter: “Vincent is een echte verbinder en groot politiek talent uit een Twents rood nest. Hier gaat Hengelo nog veel plezier aan beleven.” Ten Voorde verhuist dit jaar naar Hengelo, de stad waar hij de afgelopen jaren al zeer regelmatig kwam.

Daniëlle Alink (33 jaar), staat op plek 3 van de conceptlijst. Sinds 2018 maakt zij als fractievertegenwoordiger onderdeel uit van de gemeenteraadsfractie. De enthousiaste en gedreven Alink zet zich vooral in op het gebied van kunst & cultuur, onderwijs en het sociaal domein. Ze weet als geen ander de verbinding te leggen tussen de zorgen en wensen van alledag en de gemeentepolitiek. Op plek 4 staat Nicolien Boekhoudt (21 jaar). De ambitieuze oud-voorzitter van de Jonge Socialisten Overijssel studeert aan Universiteit Twente. Zij vindt het belangrijk dat Hengelo een fijne, veilige en betaalbare woonplek is voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of geslacht en zit boordevol met concrete ideeën om hiermee aan de slag te gaan.

De lijst bestaat in totaal uit 24 personen. De conceptlijst is vastgesteld door het bestuur op basis van het advies van een hiervoor ingestelde commissie. Op 11 november stellen de leden van de PvdA Hengelo in de algemene ledenvergadering de definitieve lijst vast.

De conceptlijst van de PvdA Hengelo:

  1. Marie-José Luttikholt
  2. Vincent ten Voorde
  3. Daniëlle Alink
  4. Nicolien Boekhoudt
  5. Wim Winter
  6. Mirjam Kappert
  7. Jan Bron
  8. Annemieke Wissink
  9. Gerard Relker
  10. Gerard Kemna
  11. Maria Heidkamp
  12. Nico de Buijzer
  13. Wim Meijerink
  14. Marleen Hamer
  15. Elif Dundar
  16. Pieter Kistemaker
  17. Ina Wever
  18. Birol Akkus
  19. Margo Koopman
  20. Pieter Straub
  21. Chantal Toren
  22. Drees Kroes
  23. Anja Timmer
  24. Bert Otten