Door op 28 februari 2014

PvdA bezorgd over toename huisuitzettingen

Met het langer duren van de crisis bevinden steeds meer huishoudens zich in een problematische financiële situatie. Tot voor kort waren ernstige financiële problemen het signaal dat ‘er meer aan de hand was’. Nader beschouwd bleek er dan vaak verslaving , psychische problemen, verstandelijke beperking, etc onderliggend te zijn. Tegenwoordig is dit relatief minder vaak het geval en ontstaan financiële problemen door leeftijdsgebonden werkloosheid en andere crisis gebonden omstandigheden.Huisuitzettingen worden daarmee bron van nog meer ellende. Sociale netwerken gaan kapot, kinderen verliezen hun vertrouwde omgeving, een andere woning vinden is heel moeilijk en mensen worden afhankelijk van hulp van vrienden en bekenden of van hulpverlening. Daarnaast zal het gezin wat met huisuitzetting te maken gaat krijgen meer gebruik maken van maatschappelijk zorg- en ondersteuningsdiensten.

Voorkomen van huisuitzetting wordt daarmee van groot belang onder meer om andere, meer omvattende, maatschappelijke kosten te vermijden.

De Pvda stelt vragen over de ontwikkeling van huisuitzettingen in Hengelo. De vragen leest u hier: Schriftelijke vragen huisuitzettingen