Door Imdat Yikilmaz op 21 januari 2016

PvdA Hengelo: ondersteun initiatief atletiekvereniging voor vluchtelingen

De fractie van de PvdA stelt schriftelijke vragen aan het Hengelose college over de ondersteuning van atletiekvereniging MPM voor hun vrijwilligersinitiatief om vluchtelingen te laten sporten in het FBK-stadion.

MPM heeft het initiatief genomen om vluchtelingen de gelegenheid te bieden om te sporten. Vanuit de vereniging wordt met behulp van vrijwilligers en trainers het vervoer en de begeleiding georganiseerd. De vereniging heeft de gemeente gevraagd om het FBK-stadion ongeveer anderhalf uur per week kosteloos ter beschikking te stellen voor dit initiatief. De gemeente heeft aangegeven het stadion niet kosteloos in gebruik te willen geven voor dit initiatief. Hierdoor dreigt het initiatief niet van de grond te komen.

De PvdA fractie vindt het van belang dat initiatieven uit de samenleving door de gemeente worden gefaciliteerd en ondersteund. PvdA-raadslid Imdat Yikilmaz: “het initiatief van MPM is een mooi voorbeeld waarbij de Hengelose samenleving haar nek uitsteekt om vluchtelingen in onze stad mee te laten doen en te laten integreren in de Nederlandse samenleving. Dit soort initiatieven moeten door de gemeente gefaciliteerd worden. De PvdA vindt dat het college nogmaals moet kijken naar de mogelijkheid om het stadion kosteloos in gebruik te geven op momenten dat het toch niet verhuurd wordt.”

Schriftelijke vragen Ondersteunen vrijwilligersinitiatief MPM voor vluchtelingen

 

Imdat Yikilmaz

Imdat Yikilmaz

Mijn naam is Imdat Yikilmaz en ben 36 jaar, ben geboren en getogen in Hengelo en heb Technische Natuurkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente in Enschede. Werk sinds 2008 bij Malvern-PANalytical in Almelo, ben gehuwd en heb 2 zonen. Van vrijwilliger naar 100% inzet voor Hengelo De vele jaren vrijwilligerswerk die ik heb gedaan binnen

Meer over Imdat Yikilmaz