Door Marie-José Luttikholt op 20 juli 2015

PvdA Hengelo wil waterfontein “Aqua Musica” in de vijver bij de Bataafse Kamp

De fractie van de PvdA in Hengelo stelt schriftelijke vragen aan het college of zij in overweging hebben genomen dat de waterfontein Aqua Musica een prachtige plek zou kunnen hebben in de vijver bij de Bataafse Kamp. 

Al een aantal jaren beschikt Hengelo in de zomermaanden over een unieke attractie: “Aqua Musica”. Op de vrijdag avond wordt er show bij de vijver bij het FBK stadion  gegeven van deze waterfontein, waar o.a. ook leerlingen van het ROC zich voor inzetten. Dit jaar is het echter stil. De vijver bij het FBK verdwijnt vanwege de herinrichting rond het stadion. Er wordt gezocht naar een nieuwe plek voor het waterfontein, waarbij de Houtmaatvijver en de toekomstig vijver bij het Watertorenpark worden genoemd.

Gemeenteraadslid Marie-Jose Luttikholt: ‘Als PvdA fractie in Hengelo kunnen wij ons voorstellen dat de vijver bij de Bataafse Kamp een prachtige plek is voor “Aqua Musica”. Een visite kaartje als je de binnenstad van Hengelo binnenkomt en daarnaast kan het zorgen voor extra reuring in de binnenstad.’

De fractie wil weten of het college de vijver bij de Bataafse Kamp in overweging heeft genomen bij het zoeken van een nieuwe plek voor de waterfontein en of er de mogelijkheid bestaat dit mee te nemen in de herstructurering van de Enschedesestraat. De PvdA wil in ieder geval dat deze unieke attractie voor Hengelo behouden blijft en het liefst op een plek waar zo veel mogelijk mensen ervan kunnen genieten.

Marie-José Luttikholt

Marie-José Luttikholt

Na drie perioden als raadslid voor de PvdA Hengelo is Marie-José Luttikholt sinds 25 mei 2022 wethouder in de gemeente Hengelo. Tot haar portefeuille behoren WMO, zorg, welzijn, cultuur en de coördinatie van de wijkgerichte aanpak. Daarnaast is ze wijkwethouder voor Hengelose Es, Groot Driene en Wilderinkshoek. Contact opnemen met Marie-José kan via [email protected].

Meer over Marie-José Luttikholt