PvdA roept kabinet op tot overleg over noordtak Betuweroute

31 januari 2022

De mogelijke aanleg van een noordtak van de Betuweroute door Twente en de Achterhoek zorgt voor onrust in onze regio. Zo doorkruist de noordtak waardevolle Achterhoekse en Twentse natuurgebieden en heeft de nieuwe goederenlijn grote ruimtelijke gevolgen voor het gebied rond Hengelo en Enschede. Ook de fractie van de PvdA Hengelo is bezorgd over de plannen van het kabinet en heeft een motie voor de komende vergadering van de gemeenteraad ingebracht.

In de motie wordt het kabinet opgeroepen om te stoppen met de planvorming en eerst in overleg te gaan met de inwoners en gemeenten in de regio. Daarnaast wordt ook het college van de gemeente Hengelo opgedragen afstemming te zoeken met andere gemeenten in Twente en de Achterhoek. “Het is een gezamenlijke opgave om het kabinet te overtuigen dat deze plannen zo geen doorgang kunnen vinden”, aldus Marie-José Luttikholt, fractievoorzitter van de PvdA in de Hengelose gemeenteraad.

De PvdA-fractie heeft de overige fracties in de gemeenteraad gevraagd zich bij de motie aan te sluiten. In de komende vergadering van de gemeenteraad zal de motie worden behandeld.

Waar ben je naar op zoek?