PvdA zet fietsers voorop

12 januari 2022

Voor de komende raadsperiode wil de PvdA het gebruik van de fiets stimuleren en de situatie voor fietsers verbeteren. “Wij zetten de fiets voorop!”, aldus kandidaat-raadslid Vincent ten Voorde. “We willen dat fietsers in onze stad in principe voorrang krijgen op andere weggebruikers”. Volgens de PvdA is fietsen niet alleen de gezondste manier om van het verkeer gebruik te maken, maar levert het ook een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het CO2-probleem. “Het gebruik van de fiets moeten we daarom verder stimuleren”.

Met name tijdens de Coronapandemie is het bezit en gebruik van de fiets toegenomen, mede door de verminderde mogelijkheden van het gebruik van openbaar vervoer. De PvdA wil deze ontwikkeling nu oppakken en door middel van een aantal maatregelen nu verder ondersteunen. “We willen dat de komende gemeenteraad en het nieuwe college duidelijk uitspreken dat fietsers in Hengelo voorop staan en dat zij in principe voorrang hebben op overige weggebruikers”, legt ten Voorde uit. “Daarnaast willen we dat alle knelpunten, zoals de kruising van de Twekkelerweg en de Breemarsweg, voor fietsers in kaart worden gebracht en er een actieplan ontwikkeld wordt om deze de komende jaren actief aan te pakken”. Hiermee wil de PvdA de stad veiliger maken voor fietsers. Daarnaast wil de partij dat er ook gekeken wordt naar een betere verlichting van de huidige fietspaden.

Een andere ontwikkeling die de PvdA verder wil ondersteunen is het gebruik van elektrische fietsen. De verkoop en het gebruik hiervan is in de afgelopen jaren snel toegenomen. De partij wil dat er gekeken wordt naar uitbreiding van (beveiligde) stallingsmogelijkheden en wil daarnaast meer gemeentelijke oplaadpunten voor elektrische fietsen.

“Al deze maatregelen zorgen ervoor dat Hengelo veiliger en attractiever wordt voor fietsers”, is ten Voorde overtuigd. “Hengelo moet fietsstad nummer 1 worden in Twente!”. De PvdA benadrukt dat inwoners en belangenorganisaties bij deze plannen worden betrokken en actief mee moeten kunnen denken over deze ontwikkelingen.