Schriftelijke vragen: Milieupas laat op zich wachten.

Door Marie-José Luttikholt op 13 september 2018

20 augustus 2018

 

Geacht college,

 

Op 1 juli j.l. hebben ongeveer 80 nieuwe huishoudens een sleutel ontvangen van hun appartement/studio in de binnenstad. Dit zijn de nieuwe bewoners van “de Telgenflat” met het mooie adres “Markt …”.

Als PvdA zijn we blij dat deze flat is omgetoverd tot prachtig wonen in de binnenstad. Deze mensen gaan bijdragen aan meer reuring in de stad, iets wat we allemaal graag willen.

Wat ons echter verbaasd is dat deze mensen, nu al bijna twee maanden woonachtig in deze flat, nog steeds geen milieupas hebben ontvangen zodat zij hun grijze/groene afval naar een ondergrondse container kunnen brengen.

Als PvdA hebben we daarom de volgende vragen:

  1. Hoe lang duurt het voordat inwoners van Hengelo op een nieuw adres de beschikking krijgen over een milieupas zodat zijn hun grijze/groene afval naar een Orac kunnen brengen?
  2. Kan het college aangeven of de overlast bij de Orac in “de Kattenhoek” verband houdt met de bewoners van “de Telgenflat” of dat deze overlast er al was voordat deze bewoners hier kwamen wonen?
  3. Is het college het met ons eens dat het te lang duurt voordat de milieupassen voor de verschillende nieuwe adressen worden afgegeven.
  4. Kan het college aangeven hoe de gemeente Twente Milieu op de hoogte brengt van nieuwe adressen in onze stad omdat zij de organisatie zijn die deze passen uitgeven.
  5. Kan het college aangeven waarom het in dit geval zo lang duurt voordat deze mensen over een milieupas kunnen beschikken.
  6. Kan het college aangeven waar deze mensen, totdat zij over een milieupas beschikken, hun grijze/groene afval naar toe kunnen brengen?

 

Met vriendelijke groeten,

Marie-Jose Luttikholt

Fractievoorzitter PvdA

Marie-José Luttikholt

Marie-José Luttikholt

Hengelo is de stad waar ik van hou, Het is voor mij een enorme eer dat ik de lijsttrekker mag zijn voor de PvdA Hengelo. Dat ik de komende periode het gezicht mag zijn van die partij die zo sterk geworteld is in deze mooie gemeente. Een partij die actief heeft bijgedragen aan de goede

Meer over Marie-José Luttikholt