Schriftelijke vragen regenbooggemeente

6 augustus 2022

De gemeente Hengelo tekende in 2014 de intentieverklaring voor het Regenboogbeleid met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Hiermee bevordert onze stad actief de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van lesbische vrouwen en homoseksuele mannen, alsmede van biseksuele, transgender en intersekse (lhbti) personen.

De PvdA vindt het belangrijk dat iedereen zich in onze stad thuis voelt en veilig is. Nederland is nog steeds een van de koplopers als het gaat om LHBTI-acceptatie, echter valt er wat betreft sociale acceptatie nog een wereld te winnen. Hiervoor zijn actief beleid en een duurzame samenwerking met maatschappelijke partners voor het vergroten van emancipatie en acceptatie van LHBTI’ers nodig. De PvdA is van mening dat de gemeente Hengelo hierin meer het voortouw moet nemen en samen met maatschappelijke organisaties invulling moet geven aan de rol van regenbooggemeente.

De fractie heeft daarom volgende vragen aan het College van B&W gesteld:

  1. Wat zijn de concrete beleidsdoelen van het diversiteitsbeleid van de gemeente en is dit volgens het College voldoende?
  2. Kan het College aangeven welke acties er sinds 2014 concreet door de gemeente zijn ingezet om de emancipatie en acceptatie van LHBTI’ers te vergroten?
  3. Is het College van mening dat er in onze gemeente meer initiatieven nodig zijn om invulling te geven aan de rol als regenbooggemeente?
  4. Is het College bereid om in de komende jaren, samen met maatschappelijke partners, meer invulling te geven aan haar rol als regenbooggemeente? Zo ja, welke acties en initiatieven kan het College zich voorstellen?