Verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed

Door Imdat Yikilmaz op 20 mei 2018

Verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed

 

De gemeente heeft voor het uitvoeren van haar taken allerlei gebouwen in bezit, daarbij kun je denken aan het stadhuis, schoolgebouwen, sportaccommodaties en allerlei andere panden. In het actieplan Nieuwe Energie Hengelo 2017-2021 zijn doelstellingen vastgelegd o.a. op het gebied van duurzaamheid. Om deze doelstellingen te kunnen halen staat er voor de raadsvergadering van dinsdag 22 mei 2018 een stuk op de agenda waarbij de gemeente energielabels en maatwerkadviezen laat opstellen voor haar vastgoed. De energielabels bieden inzicht in de actuele situatie van de gemeentelijke gebouwen en geven daarmee een beeld van de vastgoedportefeuille als er geen verduurzamingsslag uitgevoerd wordt. Het maatwerkadvies geeft inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden van het object. In de maatwerkadviezen worden per object drie scenario’s uitgewerkt:

 

• Verduurzaming naar energielabel A.

• Verduurzaming met minimaal twee labelstappen.

• Verduurzaming naar energieneutraal.

 

Nadat dit onderzoek is afgerond zal er een keuze gemaakt moeten worden uit 1 van de scenario’s hierboven, uiteraard zal de hoogte van de kosten hierbij een belangrijke rol spelen.

 

Als PvdA Hengelo zijn wij een warm voorstander van duurzaamheid, wij zullen dit stuk dan ook steunen.

 

Imdat Yikilmaz

Imdat Yikilmaz

Mijn naam is Imdat Yikilmaz en ben 36 jaar, ben geboren en getogen in Hengelo en heb Technische Natuurkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente in Enschede. Werk sinds 2008 bij Malvern-PANalytical in Almelo, ben gehuwd en heb 2 zonen. Van vrijwilliger naar 100% inzet voor Hengelo De vele jaren vrijwilligerswerk die ik heb gedaan binnen

Meer over Imdat Yikilmaz