Standpunten

Zoeken

Samen doen

Voor de PvdA is het verduurzamen van Hengelo vanzelfsprekend. De gemeente Hengelo vervult hierin een voorbeeldfunctie en werkt samen met partners die ook verduurzamen. Elke inwoner levert een bijdrage om ervoor te zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen vooruit kunnen.

Lees verder

Samen leven

De PvdA Hengelo is overal en is er in Hengelo voor iedereen. De PvdA staat voor goede acute zorg in Hengelo. En voor goed bereikbare specialistische zorg en hulp in Twente. In kleinschalige wijkteams wordt gekeken naar wat iemand zelf nog kan, worden experts ingezet waar het moet en creatieve oplossingen gezocht in individuele gevallen.

Lees verder

Samen wonen

De PvdA Hengelo wil goede, betaalbare, duurzame, passende woningen en woonvormen voor jongeren, senioren, nieuwkomers: voor alle Hengeloërs.

Lees verder

Samenspel

Hengelo heeft een rijk verenigingsleven en aanbod aan kunst, sport en cultuur. Naast de waardevolle programmering van Schouwburg Hengelo, Metropool, FBK, Oyfo en de bibliotheek zijn er wekelijks op veel plekken in onze stad feesten en evenementen geïnitieerd door ondernemers, kunstenaars, verenigingen en inwoners.

Lees verder

Samenwerken

Verbinding tussen bedrijven en onderwijs is noodzakelijk om inwoners aan het werk te helpen en te houden. Deze verbinding is ook nodig om bedrijven in staat te stellen hun productie op peil te houden of uit te breiden. Om bedrijven en inwoners in Hengelo en de regio te houden. De PvdA zet zich in voor voldoende leer-werkplekken in Twente en stimuleert de maakindustrie, de motor van de lokale en regionale economie.

Lees verder

Samenzijn

De PvdA streeft naar een binnenstad vol gezelligheid en werken, met een kleiner winkelgebied en meer wonen in het centrum. Een sfeervol stadscentrum van deze tijd, waar mensen uit Hengelo en de regio naartoe gaan om elkaar te ontmoeten en te winkelen. De warenmarkt als een lintmarkt door de binnenstad. Samen een plan ontwikkelen voor herinrichting van het marktplein met stromend water aan de oppervlakte.

Lees verder