PvdA stelt aanvullende vragen over gratis zelftesten

21 december 2021

Op 3 december heeft de fractie van de PvdA vragen gesteld over gratis zelftesten voor mensen met een laag inkomen. Omdat door de nieuwe Corona-variant de nood nog hoger is geworden, zal onze fractievoorzitter Marie-José Luttikholt in de komende raadsvergadering aanvullende vragen aan het college stellen.

Want sinds begin december is de situatie drastisch veranderd. Inmiddels zitten we in een lockdown en hebben we te maken met een nieuwe coronavariant die nog besmettelijker lijkt dan de vorige variant. Dit maakt het doen van zelftesten nog belangrijker is. Voor veel gezinnen zijn de kosten voor de zelftesten een grote greep uit de portemonnee, zeker als je dit twee keer per week moet doet omdat bijvoorbeeld opa of oma op bezoek komt.

De PvdA Hengelo vind het belangrijk dat mensen met een laag inkomen worden ondersteund bij de aanschaf van zelftesten. Deze zouden bijvoorbeeld bekostigd kunnen worden uit het overschot van het armoede beleid. Daarnaast willen we weten of het college al heeft nagedacht over de distributie van deze testen. Waar kunnen onze inwoners de testen halen zonder dat er een enorme toeloop op verschillende plekken komt?

Wij zijn benieuwd naar de antwoorden van het college en zullen uiteraard hierover berichten!