Door op 21 februari 2014

Belang regulering wietteelt onderstreept

Dinsdag 18 februari werd maar al te duidelijk hoeveel criminaliteit er bij de achterdeur van de coffeeshops speelt. Getrokken politie pistolen in de normaal gesproken rustige woonwijk Hasseler Es. De aanleiding hiervan was een Illegale wietplantage en kennelijk een ruzie tussen ‘zware’ jongens om geld.De PvdA vindt de regulering van wietteelt van belang. PvdA raadslid Wim Winter: ‘Het is te gek voor woorden dat de verkoop van wiet legaal is, maar de productie niet. Om de criminaliteit een halt toe te roepen, is regulering van wietteelt de enige oplossing. Ook is toezicht op het THC-gehalte van de wiet mogelijk, zodat de gezondheidsrisico’s beperkt worden’.

Vorige week werd de PvdA aangevallen door Wiert Wiertsma van Pro Hengelo op het standpunt ten aanzien van de legalisering van wietteelt.  Wiertsema: “PvdA en SP willen de teelt van cannabis (wiet, hasj en marihuana) toestaan in Hengelo. Het college stemt toe. Men denkt daarmee de criminaliteit te bestrijden.”

Wij staan ervoor, dat bij legale, goed gereguleerde teelt, om deze reden, getrokken politie pistolen in de Hasseler Es niet meer hoeven voorkomen voorkomen. Gereguleerde teelt maakt een einde aan illegale kwekerijen. De politie kan zich dan op andere vormen van criminaliteit concentreren.