Bezuinigingen op wijkcentra onbegrijpelijk

Door Marie-José Luttikholt op 7 september 2020

Geacht College,

In de brief van 3 september j.l. heeft u ons geïnformeerd over de bezuinigingen bij het wijkwelzijnswerk. Als PvdA begrijpen wij u keuze hierin niet.

Wij geloven erin dat verenigingen, en ook wijkcentra, het fundament zijn van onze samenleving. Deze hebben we juist nu hard nodig in deze bijzondere tijden.

U college wil graag de bezuinigingsdoelstellingen halen binnen het sociale domein. Dat begrijpen wij. Wij zijn echter van mening dat je dan het fundament niet moet afbreken, maar juist moet versterken.

Onze indruk bestaat dat het college niet in de gaten heeft dat Corona ook van invloed is op deze wijkcentra en dat u het voorgenomen beleid gewoon doorvoert. De wereld is ons inziens veranderd, en wij vragen ons af als PvdA of de bezuiniging die u nu voorstelt, in het licht van corona wel verantwoord is. Hier willen we graag een onderbouwde reactie op.

Laat duidelijk zijn dat wij als PvdA vinden dat je juist in het fundament moet investeren in plaats van bezuinigen.

Marie-Jose Luttikholt

Fractievoorzitter PvdA Hengelo

Marie-José Luttikholt

Marie-José Luttikholt

Na drie perioden als raadslid voor de PvdA Hengelo is Marie-José Luttikholt sinds 25 mei 2022 wethouder in de gemeente Hengelo. Tot haar portefeuille behoren WMO, zorg, welzijn, cultuur en de coördinatie van de wijkgerichte aanpak. Daarnaast is ze wijkwethouder voor Hengelose Es, Groot Driene en Wilderinkshoek. Contact opnemen met Marie-José kan via [email protected].

Meer over Marie-José Luttikholt