Column: Chantal stelt zich voor

Door Chantal Toren op 6 februari 2023

Mijn eerste column! Sinds maart 2022 ben ik fractievertegenwoordiger voor onze mooie partij, en vooral op de achtergrond bezig geweest. Een aantal partijgenoten heb ik ontmoet bij ledenbijeenkomsten en de nieuwjaarsbijeenkomst, maar veel van jullie kennen mij nog niet. Daarom lijkt het me goed om mezelf eerst maar eens voor te stellen. Mijn naam is Chantal Toren, 46 jaar, geboren en opgegroeid in Enschede en als jongvolwassene naar Hengelo verhuisd. Hier woon ik met man en kinderen op loopafstand van het centrum. Een heerlijke plek om te wonen!

In het dagelijks leven ben ik nu bijna drie jaar bureauhoofd bij een ‘SUN’ (Stichting Urgente Noden), het Fonds Bijzondere Noden Enschede. Wij verstrekken financiële noodhulp wanneer er sprake is van schrijnende omstandigheden en mensen nergens anders terecht kunnen. Armoedebestrijding, participatie en het zorgen voor perspectief in moeilijke situaties zijn zaken die me nauw aan het hart gaan. Zowel uit eigen (jeugd)ervaringen maar ook vanuit mijn betrokkenheid als klantmanager & trajectbegeleider bij verschillende gemeentes.

Door politiek actief te worden hoop ik nog meer voor mensen te kunnen betekenen. Ik ben betrokken bij de onderwerpen cultuur, sociaal domein en armoedebeleid, asiel, inburgering en integratie, wijken en wijkgerichte aanpak en (samen met Danielle Alink) bij onderwijs. De rode draad: participatie, kansengelijkheid, duurzaamheid. Omzien naar elkaar, een gezonde leefomgeving en ondersteuning waar nodig. Zorgen dat mensen de weg naar voorzieningen weten te vinden, laagdrempelig en zoveel mogelijk in de eigen wijk.

Daar wil ik mij hard voor maken en ik hoop de komende jaren mijn steentje bij te kunnen dragen aan een mooier en socialer Hengelo. Ook hoop ik dat we meer met elkaar in gesprek gaan, zowel binnen de partij als daarbuiten, om te ontdekken waar knelpunten liggen en waar we elkaar kunnen vinden in onze gezamenlijke missie om Hengelo voor alle inwoners een fijne, veilige woonplaats te zijn waarin mensen zich gezien en gehoord voelen.

Chantal Toren

Chantal Toren

Chantal Toren, 46 jaar, is sinds 15 februari 2023 gemeenteraadslid namens de PvdA Hengelo. Ze is geboren in Enschede en inmiddels al bijna 18 jaar inwoner van Hengelo. Samen met haar man en twee kinderen woont ze in de wijk Noord, vlakbij het centrum. Chantal wil graag meehelpen om onze stad een fijne woonplek te

Meer over Chantal Toren