Fractiebezoek Wijkracht

4 oktober 2022

Deze week is het de week tegen de eenzaamheid! In het kader van deze actieweek was de fractie samen met Annemieke Wissink (fractievoorzitter PvdA Overijssel) vandaag op bezoek bij Stichting Wijkracht. Wijkracht is een sociaal werkorganisatie en actief in vijf Twentse gemeenten, waaronder in Hengelo. Met 120 medewerkers en zo’n 1.000 vrijwilligers is Wijkracht actief met bijvoorbeeld maatschappelijk werk, vrijwilligerswerk, ouderenwerk, jongerenwerk, opvoedondersteuning en maatschappelijke begeleiding.

Naast een kennismaking met Cevdet Ornek (voorzitter raad van bestuur) en Charlotte van de Wetering (manager regio Hengelo) hebben we een bezoek gebracht aan een locatie van het jongerenwerk. Hier is op meerdere dagdelen per week een activiteit van de ontmoetingsgroep BijMozart.

Vandaag hebben jongeren in het kader van de week tegen eenzaamheid, samen met deelnemers van BijMozart en inwoners uit de wijk, gekookt. Naast een gesprek met de deelnemers hebben we mogen aansluiten bij het heerlijke diner!  Het was een mooi bezoek aan een organisatie die bij enorm veel activiteiten in onze stad betrokken is.

Wil je weten wat Wijkracht doet? Kijk dan eens op hun site: www.wijkracht.nl [wijkracht.nl].

Heb je een familielid, vriend of buur die zich misschien eenzaam voelt? Bedenk dan dit: er is altijd wel iets dat iemand leuk vindt om te doen, samen met jou of met anderen. Een steuntje in de rug kan veel betekenen!