Door Marie-José Luttikholt op 1 april 2016

PvdA Hengelo ziet kans voor Waterfontein bij Bataafse Kamp

De fractie van de PvdA in Hengelo stelt schriftelijke vragen aan het college of zij in overweging willen nemen om een deel van het budget wat de gemeente Hengelo ontvangt voor het verfraaien van de toegangen tot de binnenstad te besteden aan de Bataafse Kamp. Met dit geld hoopt de PvdA dat de waterfontein hierin een plek kan krijgen.

Al een aantal jaren beschikt Hengelo in de zomermaanden over een unieke attractie: “Aqua Musica”. Op de vrijdag avond wordt er show bij de vijver bij het FBK stadion gegeven van deze waterfontein, waar o.a. ook leerlingen van het ROC zich voor inzetten. De waterfontein ligt inmiddels al een geruime periode op de kant omdat het verhuizen van deze fontein meer kosten met zich meebrengt dan in eerste instantie gedacht.

Scoren in de Wijk heeft aangegeven graag te zien dat de waterfontein verhuist naar de Bataafse Kamp. Dit wordt van harte ondersteunt door de Stichting Centrummanagement Hengelo. Zij hebben samen de handen ineengeslagen om dit mogelijk te maken. Het college heeft in beantwoording op vorige vragen van de PvdA aangegeven een en ander niet in de weg te willen staan. Gemeenteraadslid Marie-Jose Luttikholt: ‘Als PvdA fractie in Hengelo vinden we nog steeds de vijver bij de Bataafse Kamp een prachtige plek voor “Aqua Musica”. Een visitekaartje als je de binnenstad van Hengelo binnenkomt en daarnaast kan het zorgen voor extra reuring in de binnenstad.’

Nu de gemeente Hengelo een subsidie heeft gekregen van de provincie om de verschillende entrees naar de binnenstad te verfraaien wil de PvdA fractie van het college weten of zij bereid zijn een deel van dit budget te gebruiken om de Bataafse Kamp te verfraaien met daarin de waterfontein “Aqua Musica”.

De PvdA zou graag zien dat het college hierin samen optrekt met “Scoren in de Wijk”, de SCH en het ROC.

Marie-José Luttikholt

Marie-José Luttikholt

Hengelo is de stad waar ik van hou, Het is voor mij een enorme eer dat ik de lijsttrekker mag zijn voor de PvdA Hengelo. Dat ik de komende periode het gezicht mag zijn van die partij die zo sterk geworteld is in deze mooie gemeente. Een partij die actief heeft bijgedragen aan de goede

Meer over Marie-José Luttikholt