Door op 3 december 2014

PvdA wil onderzoek herbestemming gymlokaal Hofstede MTS

De PvdA steunt het voorstel voor sloop van het gymlokaal van de Hofstede MTS niet. De fractie wil eerst een onderzoek naar de mogelijkheden om het gymlokaal te hergebruiken.

De PvdA vindt de voorgestelde keuze voor sloop van het gymlokaal van de Hofstede MTS te kort door de bocht. Het gymlokaal is een prominent onderdeel van het karakteristieke pand, direct achter het NS-station. Aanleiding voor de sloop is de slechte bouwkundige staat van het gymlokaal en het feit dat er op dit moment geen gebruikers zijn voor het gymlokaal.

De PvdA wil dat de het komende jaar actief gezocht wordt naar een nieuwe gebruiker die het gymlokaal kan huren of kopen. Op die manier hoopt de fractie dit onderdeel van de Hofstede MTS te kunnen behouden. Tijdens de raadsvergadering van woensdag 3 december 2014 dient PvdA-raadslid Belinda van Oosten een motie in om dit onderzoek af te dwingen. Update: de gemeenteraad heeft op dinsdag 3 december 2014 de motie van de PvdA aangenomen.

Ook de gemeentelijke monumentencommissie, het Cuypersgenootschap en de Bond Heemschut pleiten voor behoud van het gymlokaal.