Door op 15 januari 2014

PvdA Hengelo wil duidelijkheid over toekomst ziekenhuis

De PvdA Hengelo wil duidelijkheid over de toekomst van het Hengelose ziekenhuis. De aanhoudende berichten over het sluiten van afdelingen en het verdwijnen van specialismen uit het ziekenhuis zorgen voor veel onrust en onbegrip in de Hengelose samenleving.

PvdA-lijsttrekker Maarten Hollander: ‘Niemand in Hengelo heeft op dit moment duidelijkheid over wat er met het ziekenhuis gebeurt. Er verdwijnen allerlei afdelingen, zonder dat duidelijk is welke koers het ziekenhuis vaart. Een stad als Hengelo verdient een goed ziekenhuis. Het ziekenhuisbestuur moet nu maar eens duidelijkheid geven over wat er nog meer gaat gebeuren en wat voor ziekenhuis we uiteindelijk in Hengelo overhouden. Door de informatie steeds in kleine stukjes naar buiten te brengen, wordt de onrust alleen maar groter.’

Het ziekenhuis heeft afgelopen week aangekondigd te werken aan een toekomstvisie. De PvdA gaat er vanuit hierin de gevraagde duidelijkheid te vinden. Totdat deze duidelijkheid er is, wil de PvdA dat het ziekenhuis stopt met het sluiten van afdelingen.

De PvdA vindt een ziekenhuis een publieke voorziening. Daarom heeft de PvdA-fractie het ziekenhuisbestuur in een brief opgeroepen haar verantwoordelijkheid te nemen en op zeer korte termijn duidelijkheid aan de Hengelose samenleving te geven.

De brief van de PvdA-fractie aan het ziekenhuis leest u hier:
Brief PvdA Hengelo ontwikkelingen ZGT